Loopbaanontwikkeling

Een nieuwe stap
Ben je toe aan een nieuwe uitdaging of een wending in je loopbaan? Dan is het goed om eens bij jezelf stil te staan over wat bij je past en hoe je een nieuwe stap kunt maken.
In loopbaangesprekken doorloop je de fasen van verkennen, concretiseren en realiseren. Het is ook mogelijk in te zoomen op één van deze drie.
‘Werk is zichtbaar gemaakte liefde' zei Kahlil Gibran (De Profeet', 1923). In die opvatting betekent werken iets doen waar je van houdt, waarin je talenten en je persoonlijke eigenschappen tot uiting komen en waarin je van harte iets geeft van jezelf.

Wat wil ik?
In de gesprekken ga je verkennen wat je graag wilt en hoe je hier invulling aan kunt geven. Waar ligt jouw inspiratie? Waarvoor zou jij je willen inzetten? Wat heb je in je persoonlijke bagage? Aan de hand van gesprek en opdrachten inventariseren we je kwaliteiten en talenten, je persoonlijke waarden, je kennis, je vaardigheden, je werk- en je levenservaring.
Je komt hierbij je zelfbeeld tegen, je eigen inschatting van wat je in huis hebt en wat je kunt. Het gebeurt nogal eens dat we onszelf hierbij tekort doen. Ook allerlei andere, soms irreële bezwaren kunnen je ervan afhouden om stappen te nemen. In het traject ontdek je hoe deze mechanismen werken en je beperken.
Ik stimuleer je om te denken vanuit je mogelijkheden in plaats vanuit je onmogelijkheden en hierop te vertrouwen.

In beweging
Als je eenmaal weet wat je wilt, gaan we kijken wat je nodig hebt om deze wens te vervullen. Je onderzoekt wat voor jou concrete en haalbare stappen zijn om je loopbaanwens te realiseren. Een gezonde dosis realisme is hierbij heel nuttig. Een veel voorkomende valkuil is te hoge doelen stellen en dan tenslotte niets doen.
Het is belangrijk dat je in beweging komt en dat doe je in stappen die voor jou goed voelen en goed te overzien zijn.

Zie ook: Werkwijze

Copyright 2010 - Ontwerp: Michael Thé - Technische realisatie: Chair-man.nl